ETABL. 1992

Bättre luft hemma

Känns inomhusluften torr på vintern? Immar badrumsspegeln igen? Sover du dåligt om nätterna?

Vi spenderar ca 90 % av vår tid inomhus, vilket gör vårt inomhusklimat extra viktigt för vår hälsa och välbefinnande. Är du osäker på vilka produkter och lösningar som är bäst för dig? Kanske ska du renovera eller bygga nytt och behöver hjälp med din ventilation?

Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för ditt hem. Men nästan trettio års erfarenhet i ryggen kan vi hjälpa dig genom hela processen. Från projektering till färdig installation. Alla har rätt till ett hälsosamt inomhusklimat.

Service och underhåll

För att ventilationsanläggningar ska fungera på bästa möjliga sätt under en lång tid, behöver de underhåll och service. Vi på CVC utför löpande service på våra ventilationsanläggningar, där vi både underhåller befintligt system och ser även till att förebygga framtida problem. Vi finns alltid nära till hands och skulle ett oväntat problem uppstå rycker vi ut med kort varsel. En trygghet för dig.

Nybyggnation

Ska du bygga nytt? Vi på CVC finns med från start till mål och säkerställer att inomhusklimaten blir så behagligt som möjligt, oavsett om du ska bygga en stor villa eller ett mindre hus. Vi hjälper till med alltifrån projektering till installation och uppstart. Tryggt, säkert och framförallt kostnadseffektivt – då du samlar alla utgifter på ett ställe.

Byte av ventilation

För att få ett optimalt och kostnadseffektivt inomhusklimat är det viktigt att ditt ventilationssystem håller rätt standard. Slitage, trasiga reglage och dåligt underhåll kan göra att din ventilation inte fungerar som den ska och därför behöver bytas ut. Vi ser till att det gamla systemet avlägsnas på rätt sätt och installerar därefter ett nytt.

Ventilationskontroll - Hur mår ditt inomhusklimat

En fungerande ventilation är viktigt för att få ett så bra inneklimat som möjligt på i ditt hem. För att minska risken för slitage och skador, är det viktigt att ditt ventilationssystem regelbundet kontrolleras. Vi kan hjälpa dig med en fullständig ventilationskontroll.

Garantier

Det är tryggt att göra affärer med oss på CVC. Med 30 års erfarenhet i ryggen kan du lita på att du får en trygg partner som ständigt är uppdaterad med det senaste lagarna och förordningarna. Vi är medlemmar i branschorganisationen Plåt & Ventföretagen, vilket innebär att vi har kollektivavtal och fördelaktiga försäkringar för vår personal. Självklart följer vi även konsumentköplagen samt betalar socialavgifter och skatter.

ROT

Som privatperson kan du använda dig av ROT-avdrag när du anlitar oss för arbete med ventilation i din bostad. Med ROT-avdrag får du tillbaka 30% av arbetskostnaden, max 50 000 kr per år. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad vilket innebär att avdraget inte kan användas vid nybyggnation. Avdraget gäller enbart arbetskostnad och innefattar inte kostnader för material.

Några vanliga problemområden:

Smutsiga filter

Filter som är smutsiga ger ett högre tryckfall och därmed högre energiförbrukning. Gamla filter, är lika med smutsiga filter. Därför måste ett filter bytas cirka två gånger per år för att fungera på bästa sätt. Att byta filter är enkelt, lika lätt som att byta dammsugarpåse.

Låg avskiljning

Filter med låg avskiljning kan göra att smuts och mikroorganismer samlas inuti tilluftskanaler och därifrån sprids vidare.

Smuts i ventilationssystemet

Smuts som samlats i ventilationssystemet kan på sikt orsaka att luftflödena blir för låga, därför är det mycket viktigt att hålla ventilationssystemet rent.

Avstängda fläktar

Att stänga av fläktarna under natten kan också göra att föroreningar sprids via kanalsystemet.

Över- och undertryck

Fel balans i huset (över/undertryck) kan orsaka stora skador på fastigheten. Därför bör en kontroll av luftflöde göras med jämna intervall.

Det bästa är att aldrig låta den här typen av problem uppstå. Precis som de flesta problem är de både svåra och kostsamma att rätta till när de väl är där.

Enklast förhindrar man dem genom att sköta ventilationsanläggningen lika noggrant och regelbundet som man sköter resten av huset. För att en anläggning ska kunna skötas korrekt måste alla instruktioner för service och underhåll uppdateras regelbundet. Vi erbjuder alltid rätt utbytesmaterial som till exempel filter, till fördelaktiga priser. Om du känner dig osäker på drift och underhåll, servar vi gärna din anläggning. Självklart lämnar vi även förslag på ett service- och underhållsavtal med regelbundna kontroller.

Rätt klimat i alla hem

Vi har hjälpt både små och stora hem med sitt inomhusklimat. Alltifrån installation vid nybyggnation till byte vid renovering samt service vid behov. Här kan du se några av slutförda och pågående jobb.