ETABL. 1992

Ren ventilation för ett friskare liv

Hur andas ditt hus – och därmed du?

En ren ventilation är en förutsättning för att vi människor ska trivas och må bra i våra hem. Genom regelbundet underhåll av ventilationssystemet säkerställer Du ett gott inomhusklimat för Dig och Din familj. Dessutom kan Du spara pengar.

 

Ventilationsrensning

Genom att rengöra ventilationssystemet säkerställer Du att Du och din familj andas ren och frisk luft – vilket bidrar till bättre hälsa. Det kan dessutom hjälpa Dig att spara pengar.

Installation luftvärmepump

Att installera en luftvärmepump är ett enkelt sätt att göra ditt hem till en trivsam plats året om – och dessutom minska utgifterna. En förhållandevis liten investering som kan innebära stora besparingar.

Kvalitetsgaranti

Det är tryggt att göra affärer med CVC. Vi har över 30 års erfarenhet i ryggen, är medlemmar i branschorganisationen Plåt & Ventföretagen och har självklart kollektivavtal.

ROT-avdrag

Som privatperson kan du använda ROT-avdraget när du anlitar CVC för alla typer av tjänster inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Vi hjälper Dig med ansökan i samband med faktureringen.

Några vanliga problemområden:

Smutsiga filter

Filter som är smutsiga ger ett högre tryckfall och därmed högre energiförbrukning. Gamla filter, är lika med smutsiga filter. Därför måste ett filter bytas cirka två gånger per år för att fungera på bästa sätt. Att byta filter är enkelt, lika lätt som att byta dammsugarpåse.

Låg avskiljning

Filter med låg avskiljning kan göra att smuts och mikroorganismer samlas inuti tilluftskanaler och därifrån sprids vidare.

Smuts i ventilationssystemet

Smuts som samlats i ventilationssystemet kan på sikt orsaka att luftflödena blir för låga, därför är det mycket viktigt att hålla ventilationssystemet rent.

Avstängda fläktar

Att stänga av fläktarna under natten kan också göra att föroreningar sprids via kanalsystemet.

Över- och undertryck

Fel balans i huset (över/undertryck) kan orsaka stora skador på fastigheten. Därför bör en kontroll av luftflöde göras med jämna intervall.

Det bästa är att aldrig låta den här typen av problem uppstå. Precis som de flesta problem är de både svåra och kostsamma att rätta till när de väl är där.

Enklast förhindrar man dem genom att sköta ventilationsanläggningen lika noggrant och regelbundet som man sköter resten av huset. För att en anläggning ska kunna skötas korrekt måste alla instruktioner för service och underhåll uppdateras regelbundet. Vi erbjuder alltid rätt utbytesmaterial som till exempel filter, till fördelaktiga priser. Om du känner dig osäker på drift och underhåll, servar vi gärna din anläggning. Självklart lämnar vi även förslag på ett service- och underhållsavtal med regelbundna kontroller.

Rätt klimat i alla hem

Vi har hjälpt både små och stora hem med sitt inomhusklimat. Alltifrån installation vid nybyggnation till byte vid renovering samt service vid behov. Här kan du se några av slutförda och pågående jobb.